Održan 1. Zagrebački obrtnički sajam

27.04.2016

Obrtnička komora Zagreba organizirala je, na Zagrebačkom velesajmu, 1. Zagrebački obrtnički sajam s naglaskom na predstavljanje struke, a ne osobne promocije prisutnih obrtnika.

„Obrtnici ne reklamiraju sebe, nego svoje zanimanje, a ciljana skupina posjetitelja su djeca sedmog i osmog razreda osnovnih škola. Želimo ih upoznati s obrtničkim zanimanjima, želimo da se u nekima od njih pobudi vatra, da se odluče za strukovno obrazovanje i „sutra“ postanu obrtnici“, pojasnio je Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb.

Namjera organizatora, kroz razne programe, prezentacije i nagradne igre, bila je ne samo promovirati obrtništvo među mladima, nego i „otrgnuti zaboravu“ tradicijske i deficitarne obrte. „Od ovoga se sajma očekuje da bude rasadnik obrtničkih zanimanja, da mladi vide na koji način funkcionira obrtništvo“, rekao je, prisustvujući otvorenju sajma, župan Stjepan Kožić, dodavši da Županija stipendira one koji se odluče za deficitarna obrtnička zanimanja. „I Mate Rimac, koji danas proizvodi najbrže električne automobile, završio je srednju strukovnu školu u Samoboru. To samo govori koliko je strukovno obrazovanje kvalitetno“, dodao je župan.

Sajam je otvorio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, a okupio je obrtnike s prostora Zagreba i Zagrebačke županije.

Također, u sklopu sajma promovirao se i EU projekt IN PODUZETNIK - Interaktivna baza podataka poduzetnika (HR.1.1.11-0177) kojeg Zagrebačka županija provodi u partnerstvu s Obrtničkom komorom Zagreb.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ove publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Zagrebačke županije.

Kontaktirajte nas
* - obavezna polja